« Terug naar het nieuwsoverzicht

Coaching in zelfmanagement en preventie

do 18 augustus 2016, 8:28

 Coaching in zelfmanagement en preventie, dé sleutel voor toekomstgerichte fysiotherapeutische zorg

Coaching in zelfmanagement en preventie kan ook in de fysiotherapiepraktijk de methode zijn om invloed te krijgen op therapietrouw en gedrag van patiënten.Als fysiotherapeut wil je je cliënten helpen door hen zo efficiënt en snel mogelijk klachtenvrij te krijgen. En bovenal klachten te voorkomen. Gezondheidsbewustwording en gedragsverandering van de cliënt spelen hierin een grote rol. Immers, lange termijn resultaten zal je boeken wanneer een cliënt intrinsiek gemotiveerd. En zélf zijn balans belasting-belastbaarheid weet te bewaken.

Coaching binnen fysiotherapie

Coaching van zelfmanagement naar zelfsturendheid

Coaching naar bewustzijn, bewustwording, gedragsverandering, zelfmanagement en groei

Hoe ver reikt jouw invloed op de gezondheidsbewustwording en gedragsverandering van je cliënt? Hoe zie jij je rol als fysiotherapeut hierin? Ben jij je bewust van de achterliggende drijfveren van je cliënt? Hoe zou je dit in preventieve zin in kunnen zetten? Welke kennis en vaardigheden zijn daarbij van belang?

De zorg verandert, dat zien we ook terug binnen de fysiotherapie

De focus in de zorgverlening verschuift van ziekte en zorg naar gezondheid en gedrag. Van oorzaak naar gevolg. En van klachten, activiteiten naar participatie. Ontwikkelingen die gestimuleerd worden door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de zorgverzekeraars.  Effectief kunnen coachen op bewustwording en gedragsverandering is essentieel binnen de zorg van de toekomst. De nadruk komt meer en meer komt te liggen op preventie, zelfmanagement.

De basis van de opleiding Register FysioCoach is het wetenschappelijk onderbouwde zelfmanagementmodel. Deze sluit naadloos aan op de marktvraag en de ontwikkelingen binnen de zorg. Gedurende 1,5 jaar werk je aan een specialisatie in zelfmanagement, preventie en coaching. Hiermee kun je je cliënten én organisaties kwalitatief en doelgericht  begeleiden in hun bewustzijn, bewustwording en gedragsverandering. Dit leidt tot .zelfmanagement, vookomen van herhaalgedrag en groei. Met als uiteindelijk doel zelfsturing. De inhoud van de opleiding wordt vanzelfsprekend afgestemd op jouw authenticiteit.

Nieuwsgierig naar wat dit betekent voor jouw professie, marktwaarde, de fysiotherapiepraktijk en jouw clientèle?

Meld je aan voor één van onze webinarshttps://tripledynamixsacademy.nl/aanmelden/.

Meer lezen? 201608 Coaching in zelfmanagement & preventie